csütörtök, május 28, 2020
image image image
Tervezés, kivitelezés A parkettázásnál figyelembe kell venni, hogy milyen fűtési rendszer került kiépitésre. Padlófűtés esetén fontos a parketta vastagsága és szerkezeti felépítése, és a fafajra, szigetelési technológiára is oda kell figyelni. A parkettázás egyik legfontossab és meghatározóbb munkafolyamata a lerakás. Bővebben...
Olajozás A természetesség világa: biomegoldás a padlóburkolásban. Fapadlók olajozása, természetes, növényi eredetű keményolajokkal! Egészégre ártalmatlan, teljesen környezetbarát anyagok, könnyedén színezhetőek. Nagy forgalmú helyeken (iroda, étterem) is kiválóan alkalmazhatóak. Bővebben...
Bemutatkozás Mezőcsáti Ferenc parkettás, parkettázó kisiparos vagyok, 21-éve dolgozom a szakmában. A parkettázást a 4.számú Építőipari Vállalatnál és az Országos Szakiparnál tanultam, mint parkettás. 96-óta vagyok kisiparos ,különböző melegburkolási munkálatok kivitelezésével foglalkozom. Bővebben...


Tervezés, kivitelezés

frontpage A parkettázásnál figyelembe kell venni, hogy milyen fűtési rendszer került kiépitésre. Padlófűtés esetén fontos a parketta vastagsága és szerkezeti felépítése, és a fafajra, szigetelési technológiára is oda kell figyelni.

A parkettázás egyik legfontossab és meghatározóbb munkafolyamata a lerakás.

A hagyományos parkettánál elsősorban az egyenletes aljzatra történő teljes felületű ragasztásos burkolási technika kerül előtérbe,helyenként, és elsősorban felújításoknál még előfordul a szegezés. A parkettázás előtt elenőrizzük a levegő -és a parketta nedvességtartalmát,és az aljzat egyenletlenségét, nedvességét.

A parkettát lerakás előtt legalább két napig kell abban a helyiségben tárolni, ahol lerakásra kerül majd.

A parketta lerakásnál a páratartalom 50-60%-os, a hőmérséklet 15-22 Celsius fok legyen.

Csiszolás

A parketta csiszolás lényege a parkettán lerakáskor keletkezett felületi sérülések kiigazítása, illetve a parketta egyenletes /tükörsima/ járófelületének a kialakítása.


Lakkozás, olajozás

A felhasznált lakk típusától összetételtől függően a fából készült parketták színárnyalata megváltozik.

Vizes bázisú lakk használatával világosabb lesz a fa és az erezete kiemelődik, míg oldószeres lakk használatával sötétebb, mélytónusú felületet kapunk.

Az olajozás visszaadja a fa természetes színét és tulajdonságát.

(Lerakás előtt mindenképpen kérje ki szakember tanácsát!)

A parkettázást követően fontos odafigyelni a levegő páratartalmára és a lakótér hőmérsékletére.

Az ideális páratartalom 50-60%, a hőmérséklet 15-22 Celsius fok legyen.

Figyelem!

A parkettázás az építkezés egyik legfontosabb része, mely későbbiekben meghatározza mindennapi életünket, komfortérzetünket. Nagyon fontos hogy szakembert bízzunk meg a munka elvégzésére.

Az épület belső és külső burkolása egy igen kényes ,nagy szakértelmet, több éves tapasztalatot igénylő feladat. Az itt elvégzett munka a lakásoknak egy nagyon fontos esztétikai része is, ezért csak igényes munka fogadható el.

A parkettázás, mint melegburkolás, összetett rendszert alkot:

A betonozás, az aljzatkiegyenlítő, a ragasztó, a lakk és a szegélyléc a parkettázás további alapanyagai, ha ezek megfelelő hozzáértéssel kerülnek felhasználásra, a végeredmény a látványos tökéletes burkolat.

A meleg burkolás anyagainak a kiválasztásánál hosszú távon kell gondolkodni. Amennyiben jól választjuk ki pénzt és energiát takarítunk meg.

Szolgáltatásaim

 • Hagyományos csaphornyos parketta fektetése
 • Parketta csiszolás, pácolás, olajozás, lakkozás
 • Parketta javítása, átrakása
 • Ipari parketta fektetése
 • Bambusz, svédpadló, kétrétegű parketta fektetése
 • Laminált padló, szalagparketta fektetése
 • Egyedi parketta elkészítése
 • Aljzat kiegyenlítés
 • Aljzatnedvesség mérése
 • PVC - szőnyegpadló fektetése
 • Teljes körű generál kivitelezés /festés, burkolás, villany, parketta.../ megbízható szakemberekkel

 

Kapcsolat

E-mail:
mezocsati.ferenc@t-online.hu

Telefon:
06-1/243-36-18
06-1/368-07-09
06-30/966-73-62

Szolgáltatási terület:
Budapest és Pest megye